This blog is no longer updated pls post comment to http://yorissebastian.com

Thinking Out of the Box – Execute Inside the Box

Piracy in Indonesia not that bad January 12, 2008

Filed under: indonesia,uk trip — yoris72sebastian @ 5:34 pm
Tags: , , , ,

London, 21 June 2006

When I prepare myself to go to London, everybody warn me to prepare an answer about piracy. As we all know that Indonesia is one of the biggest country with piracy in the world. So I prepare an answer that although there’s so much of piracy, the sales of original CD, cassette and ring back tone were good too. Although it’s better that there’s no piracy like in the UK (less than 1% and I never see pirated CDs here) but at least our sales in Indonesia was quite made me proud during the meeting with other 9 finalist of IYMEY music 2006 (Argentina, Nigeria, Poland, Morocco, India, Lebanon, Venezuela, Kenya and Estonia).

But from the sharing session about piracy in our each country, then I learned that in Lebanon after you finish making your album then you bring your master to all big pirates so they become a major distribution because in Lebanon, musician make money only from live performance and advertisement. Not making any money from CDs.

Wow, it so scary if Indonesia will become like that. We have to do something.

(this article was made during my trip to UK for the International Young Creative Entrepreneur of the Year 2006 competition held by British Council)

 

8 Responses to “Piracy in Indonesia not that bad”

  1. meltje Says:

    There’ll be no more CDs.
    Everything will me mp3 online. And no more vinyl too.
    DJs will be playing with Serato from their laptops.
    Welcome to the future.

  2. ukirsari Says:

    i do blogwalking dan ketemu weblog ini. apakah ini yoris nya hai dulu? just wondering … salam kenal ya!

  3. yup, ini yoris hai… trus sempet dikenal juga yoris hard rock… sekarang sedang mencoba memperkenalkan yoris omg

    salam kenal juga.. good to meet hai readers after all these years… sekarang baca majalah apa?

  4. Inge Sundoko Says:

    Postingan ini membuat saya ingat untuk daftar di web HP, 😛 beberapa kali customer service-nya rajin mengingatkan untuk ikut program original reward: http://h50140.www5.hp.com/bah/default_id.asp?country=62, sementara user dan password sudah dibuatkan :P. Mungkin program reward seperti ini bisa menginspirasi produsen lainnya untuk semakin menyayangi pembeli originalnya, dan mereka makin setia. Reward kecil-kecil aja udah seneng kok, atau udah ada contoh reward yang guede?

  5. ochie Says:

    hi yoris. apa kabar? ini ochie. salam kenal ya.

    mm.. apakah ini web blogmu?

    waa, menyenangkan sekali yaa jadi seorang Yoris Sebastian.

    dapet inspirasi dari mana si bisa menjadi se-kreatif itu?

    senangnya bisa ke Macau dan UK, hehe.

  6. kabar baik… sibuk dengan berbagai rencana kreatif ke depan 🙂

    yup this is my personal blog. Kalau blog kantor http://www.passionland.net

    Sebenarnya lebih karena kebetulan saya dari kecil kerja sesuatu yang saya suka… sesuai passion saya atau Nugie bilang lewat lagu… sesuai LENTERA JIWA.

    Jadi karena saya memang senang dengan segala sesuatu yang sifatnya kreatif… sekarang saya jadi creative consultant.

    Kalau ke Macau sih thanks to my credit card point rewards… kalau ke UK thanks to British Council

  7. adri Says:

    Halo mas Yoris…
    salam kenal… wah hari ini saya lihat ada acara breakfast pagi di Metro TV (tapi hanya bagian akhirnya saja) … tertarik sih mengenai industri kreatif dan juga dengan mas … barokah, tapi apa sih itu Industri itu..?
    thanks adri.

  8. untuk mas eddy… bisa dilihat di warungbarokah.com

    yup industri kreatif mulai gede ombaknya… join the wave while you can..,,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s